Barcelona

El sector catalanista del PSC signa un manifest a favor de la consulta i a favor de construir "una alternativa d'esquerres"

Més de 100 personalitats vinculades al PSC, entre les quals hi ha exconsellers com Joaquim Nadal, Montserrat Tura o Antoni Castells i representants del món local, signen el document "Crida socialista pel referèndum".

RedaccióActualitzat

Més de 100 personalitats vinculades al PSC, entre les quals hi ha líders històrics i càrrecs del món local, han fet públic un document de suport als tres diputats socialistes que avui han votat sí a demanar al Congrés de traspassar la competència per organitzar la consulta sobiranista. El text destaca que Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura "s'han negat a votar en contra del seu compromís electoral" i han fet una "crida socialista a favor del referèndum".

Entre els signants d'aquest document, titulat "Crida socialista pel referèndum", hi ha exconsellers com Joaquim Nadal, Montserrat Tura, Antoni Castells i Joan Manuel del Pozo, l'exministre Joan Majó, l'eurodiputada Maria Badia, el cap del grup municipal a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, l'exdirigent de Ciutadans pel Canvi Toni Comín i membres de l'executiva com Jordi del Río i Fabian Mohedano. En el document conviden totes les persones que se sentin socialistes a mantenir-se a favor de la celebració del referèndum i deixen clar que el PSC no pot faltar al dret a decidir. També demanen que es treballi per la construcció d'una alternativa catalana d'esquerres.

Els signants conviden "tots aquells i totes aquelles que se senten socialistes o que assumeixen el ric i plural llegat del socialisme català, a mantenir-se a favor de la celebració del referèndum i a sumar-se a aquesta crida" i assenyalen que "el socialisme català no pot faltar a l'actual cita per Catalunya".

Més enllà de la votació d'aquest dijous, el manifest emplaça "a treballar, a mitjà termini, pel redreçament de l'espai socialista, per la construcció d'una alternativa catalana d'esquerres, capaç de donar la resposta deguda a l'actual involució democràtica, econòmica i social, i de posar Catalunya al capdavant de la lluita per a la llibertat, la justícia i el progrés".

 

VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut