Lleida

L'exconseller Ausàs nega haver-se dedicat mai al contraban de tabac

La fiscalia demana 6 anys i 5 mesos de presó per l'exconseller de Governació amb el tripartit

Actualitzat

A les 10 del matí ha començat a l'Audiència de Lleida el judici contra l'exconseller de governació durant el govern tripartit, Jordi Ausàs, i 12 persones més acusades de pertànyer a una banda que es dedicava a traficar amb tabac de contraban procedent d'Andorra.

L'ex-conseller de governació Jordi Ausàs ha negat qualsevol implicació amb el delicte de contraban de tabac. El fiscal demana per a ell 6 anys i 5 mesos de presó i una multa de 2,25 milions d'euros, mentre que l'advocat de l'estat eleva la pena fins als 8 anys de presó. Ausàs només ha respost a les preguntes del seu advocat i s'ha declarat innocent. Ha dit que no ha tingut mai cap relació amb els altres acusats. A diferència del que diu la fiscalia, l'exconseller ha assegurat que mai va tenir cap privilegi en el control de la duana amb Andorra ni cap control policial.

Jordi Ausàs ha dit que va deixar la política activa el desembre del 2010 i que des de llavors treballa per una fundació on ingressa uns 3.000 euros al mes. Ha afegit que els 25.000 euros que els Mossos van trobar al seu domicili eren majoritàriament de la seva sogra.

L'exconseller ha arribat a la sala acompanyat del seu advocat i de la seva dona, que també està acusada dels mateixos delictes. Jordi Ausàs ha arribat en mànigues de camisa i sense corbata. Ha entrat i s'ha assegut al banc dels acusats juntament amb les altres dotze persones acusades d'un delicte continuat de contraban i pertinença a un grup criminal organitzat. La investigació apunta que la quantitat de tabac introduït de manera il·legal és d'uns 300.000 euros. El judici s'allargarà fins divendres. 

A l'exconseller el van detenir al seu domicili el juliol del 2012. La fiscalia creu que Ausàs va participar en una trama organitzada des de l'estiu del 2010, quan era conseller, càrrec que va deixar al desembre d'aquell any. L'exmilitant d'Esquerra Republicana va passar dos dies a la presó de Lleida, i en va sortir després de pagar una fiança de 145.000 euros.

El ministeri públic acusa Ausàs d'actuar amb la impunitat que li brindava el fet d'haver estat alcalde i conseller, sabent que la policia no l'aturaria ni registraria els vehicles en què traslladava el tabac de procedència il·legal. Mentre estava en presó preventiva, Esquerra li va suspendre la militància de manera cautelar, i poc després ell se'n va donar de baixa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut