Lleida

Un cap policial afirma que hi ha proves que Ausàs feia contraban de tabac quan era conseller

El cap de l'operatiu policial que va detenir l'exconseller afirma que van trobar tabac valorat en 15.000 euros a casa seva

Actualitzat

Segona sessió del judici a l'exconseller de Governació, el republicà Jordi Ausàs, a l'Audiència de Lleida. És el torn de diferents testimonis, entre els quals hi ha 17 policies, la majoria agents de la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra. Aquest matí, diferents mossos han assegurat que van trobar documentació al domicili d'Ausàs que confirmaria que va participar en la xarxa de contraban de tabac quan encara era conseller.

El cap dels Mossos que va dirigir l'operació ha declarat que al despatx que Jordi Ausàs tenia a casa seva van trobar-hi documents que acreditaven que es feia contraban des del 2010 quan encara era conseller: "Nosaltres vam intuir en aquell moment que, com a mínim, des del 2010 s'estava fent aquest moviment de tabac o aquests contactes previs amb preus de tabac." Els agents també van comprovar que hi havia missatges al seu mòbil de la Generalitat que apuntaven en la direcció del contraban. El cap policial ha explicat que van trobar tabac al domicili de l'exconseller per un valor de 15.000 euros i que Ausàs es va posar molt nerviós en aquell moment.

En la sessió d'aquest dimarts, Jordi Ausàs, que només va respondre les preguntes del seu advocat, va justificar els constants viatges a Barcelona pel càrrec públic que ocupava i va dir que dels 25.000 euros que hi havia a casa seva, la majoria pertanyien a la seva dona i a la seva sogra. També va dir que mai ha fet servir el seu càrrec per estalviar-se controls a la frontera andorrana. Durant la declaració no va fer cap referència ni al tabac ni a les gravacions trobades al seu domicili.

La fiscalia demana per a Ausàs gairebé sis anys i mig de presó i una multa de dos milions d'euros per contraban de tabac i pertinença a una organització criminal.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut