Barcelona

Els organitzadors del multireferèndum mantenen la convocatòria després que el Suprem hagi rebutjat el recurs

Els organitzadors desobeiran el Suprem i fan una crida a la ciutadania perquè hi participi "votant i acompanyant les taules existents"

Actualitzat

Els impulsors del multireferèndum mantenen la convocatòria per aquest cap de setmana després que el Tribunal Suprem hagi rebutjat el recurs i hagi confirmat la decisió de la Junta Electoral Central de no permetre la celebració de la consulta aquest cap de setmana. L'organització insisteix que desobeiran la decisió del Suprem i fan una crida a la ciutadania perquè "participi en el multireferèndum votant i acompanyant les taules existents arreu del Principat". Com a acció simbòlica, demana que els ciutadans treguin taules al carrer aquests dos dies i les pengin a les xarxes socials amb l'etiqueta #ATaula.

La secció setena de la Sala del Contenciós Administratiu del Suprem s'ha pronunciat aquest divendres a favor de la decisió de la Junta Electoral i manté que les preguntes del multireferèndum tenen "naturalesa jurídica susceptible d'influir en els electors". L'organització rebutja aquest argument i, en un escrit publicat a la seva pàgina web, afirmen que tenen "la seguretat de no haver intervingut en la campanya electoral europea en cap moment i que tampoc ho farem el dia 24 i 25 amb les taules al carrer".

A més, també demanen al govern i les institucions catalanes que "facin prevaldre els drets polítics de reunió, manifestació i participació política directa, així com el dret a decidir de la ciutadania".

Un vot particular

La sentència del Suprem no ha estat per unanimitat i inclou el vot particular discrepant de la magistrada Celsa Picó, que considera que es tracta d'una convocatòria de vot "informal, una espècie d'enquesta aprofitant la concentració de ciutadans en els col·legis electorals, la qual cosa s'integra en la llibertat d'expressió". La magistrada opina que "el dret a la llibertat d'expressió manifestada a través d'aquest vot informal no hauria de ser retallada".

El multireferèndum té el suport d'unes 40 entitats i proposa set preguntes amb l'objectiu de "tornar la decisió al poble".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut