Una treballadora de Panrico voten en l'assemblea. (Foto:ACN)
Una treballadora de Panrico voten en l'assemblea. (Foto:ACN)
Santa Perpètua de Mogoda

Els treballadors de Panrico voten per majoria mantenir la vaga indefinida que van començar fa set mesos

Panrico desmenteix que l'empresa condicioni reduir un 40% els acomiadaments a la dimissió en bloc del comitè, però la plantilla de Santa Perpètua decideix per majoria mantenir la vaga

RedaccióActualitzat

La majoria dels treballadors de la planta de Panrico de Santa Perpètua de Mogoda han votat avui a favor de mantenir la vaga indefinida contra els acomiadaments que planteja la direcció, que ja fa més de set mesos que dura.

Segons han informat fonts sindicals, en l'assemblea que s'ha fet aquest dissabte al centre Cívic El Vapor de Santa Perpètua de Mogoda han votat 176 treballadors de la planta, dels quals 110 s'han mostrat a favor de seguir amb la vaga, mentre que 66 s'han manifestat en contra.

La plantilla de Panrico, amb 345 empleats, ha estat convocada avui a votar sobre la continuïtat de la vaga, dies després conèixer-se la sentència de l'Audiència Nacional, que va paralitzar els 156 acomiadaments previstos per a 2015 i 2016 però sense anul·lar els 312 de l'any passat ni els 277 previstos per enguany, entre els quals hi ha els que s'han d'executar a la planta de Santa Perpètua.

L'assemblea s'ha fet després de l'oferta presentada per la direcció, dijous passat, que proposa reduir un 40% els 133 acomiadaments previstos per aquest 2014 a la planta de Santa Perpètua de Mogoda a condició que el comitè d'empresa dimiteixi en bloc i que els acomiadaments es negociïn de forma individual. L'empresa vol decidir quins treballadors aniran al carrer, i incloure a la llista el comitè d'empresa sencer. Una proposta que CCOO ha qualificat de "xantatge".

El comitè ha informat els treballadors de la proposta a porta tancada, sense accés als mitjans de comunicació.

Abans no comencés, però, al carrer, a les portes del centre cívic el Vapor de Santa Perpètua, ja s'anava veient pels comentaris que hi ha tensió i posicions ben diferenciades sobre si és millor o no continuar amb aquesta vaga indefinida. Diversos treballadors parlaven de la situació límit en què ja es troben moltes famílies i del sentit de tirar endavant una aturada que està provocant tant desgast, ara que ja tenen coll avall que els tocarà assumir responsabilitats sigui com sigui.

Panrico nega haver condicionat la reducció dels afectats per l'ERO a l'acomiadament del comitè d'empresa de Santa Perpètua

La direcció de Panrico ha negat aquest dissabte "categòricament" haver condicionat la reducció del nombre afectats final de l'Expedient d'Extinció d'Ocupació, ratificat per l'Audiència Nacional, a l'acomiadament del comitè d'empresa de Santa Perpètua.

En un comunicat, ha afirmat que cap dels seus directius, empleats, col·laboradors i professionals "ha plantejat, ni plantejarà mai", cap proposta que suposi trencar la llei o vulnerar els drets dels treballadors ni de ningú.

Panrico diu que l'empresa exercirà els drets que la llei li atorga en defensa del futur de la companyia, i ha anunciat que emprendrà "tota mena d'accions legals de tota índole contra qui, faltant a la veritat, pretengui perjudicar el nom i la imatge" de la companyia i dels que en formen part imputant actuacions incertes i absolutament falses i inadmissibles.

Després de les declaracions públiques de "suposats xantatges per part de la companyia, incerts i falsos", per part de membres del comitè d'empresa, Panrico ha reiterat el seu interès en conèixer si els representants dels treballadors a Santa Perpètua estan disposats a iniciar un procés que ha qualificat de lògic, legal i racional per aplicar la sentència de l'AN.

I ha recordat que l'AN, que fixa en 133 els acomiadaments per a aquest any, ha certificat la validesa dels criteris de selecció dels treballadors afectats, i ha subratllat que qualsevol nou procés sobre la sortida del conflicte a la planta s'ha d'emmarcar dins de l'acord d'ERO de novembre de 2013.

 

Anar al contingut