Susana Díaz en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Susana Díaz en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Madrid

La majoria dels "barons" del PSOE insten Susana Díaz a postular-se per substituir Rubalcaba al capdavant del partit

La majoria dels dirigents territorials ja han expressat les seves preferències per la presidenta andalusa i l'insten a postular-se per substituir Rubalcaba al capdavant de la secretaria general socialista

RedacccióActualitzat

La majoria dels barons territorials del PSOE, vuit en total, ja han expressat les seves preferències per la presidenta andalusa, Susana Díaz, i l'insten a postular-se per substituir Alfredo Pérez Rubalcaba al capdavant de la secretaria general del partit en el proper congrés extraordinari del juliol. Entre les federacions socialistes que aposten per Díaz, la del País Valencià, Madrid o Aragó.

Díaz, de moment, no ha dit res, mentre Rubalcaba ha reconegut obertament que simpatitza amb la idea que al seu successor el triï la militància. Ara bé, l'encara secretari general ha afirmat que és fals que tinguin cap acord amb Eduardo Madina perquè la militància voti, una possibilitat que restaria opcions a l'andalusa Díaz, que ja té el suport de la majoria de barons si es presenta al congrés.

En qualsevol cas, Rubalcaba, que ha advertit que no es mullarà per cap candidat, ha posat de termini fins dilluns per aconseguir la unanimitat que vol al partit per acordar l'elecció directa del seu successor, i resoldre els problemes que suposaria als estatuts del partit.

Anar al contingut