Corominas i Rull han respost a Duran després de la reunió de l'executiva de CDC. (Foto: ACN)
Corominas i Rull han respost a Duran després de la reunió de l'executiva de CDC. (Foto: ACN)
Barcelona

CDC respon a Duran que l'aposta sobiranista ja els situa en la "centralitat" política

El PP demana al líder d'Unió que faci "un pas endavant" per frenar la "deriva sobiranista" de CiU

RedaccióActualitzat

La crida que va fer el president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, per reforçar l'espai del centre polític no la comparteixen els seus socis de federació. El vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC, Lluís Corominas, ha replicat que ja estan instal·lats en la "centralitat" amb la seva aposta per la consulta sobiranista. "La centralitat és la sortida a la crisi econòmica i el procés sobiranista; amb això el que fem és ocupar la centralitat", ha apuntat Corominas, que ha expressat el seu "respecte" per les paraules del líder d'Unió.

En referència als posicionaments polítics de CDC, Corominas ha subratllat que, en el congrés que es va celebrar a Reus el 2012, el partit ja va fixar el seu full de ruta: "hem de ser curosos amb el que vam escollir, que és el camí de lluitar contra la crisi econòmica i estar a favor del procés. Aquesta és la posició en la qual està la centralitat del país i no pensem variar-la".

En termes similars s'ha pronunciat Esquerra. El secretari general adjunt dels republicans, Lluís Salvadó, creu que la proposta de Duran és "l'enèsima versió" del seu intent d'apostar per "una tercera via" diferent de l'independentisme i l'autonomisme actual i que no hi troba "massa novetats". Per Salvadó, el líder d'Unió "segueix desitjant" aquesta tercera via, però "per a desgràcia d'ell, no ha aparegut".

El PP li demana "un pas endavant"

Des del Partit Popular, el portaveu parlamentari, Enric Millo, ha demanat a Duran que deixi de donar suport al projecte de CiU perquè considera que els democratacristians tenen la "força" suficient per frenar "la deriva sobiranista" que considera que ha emprès la federació.

Millo ha destacat que les paraules del líder d'Unió són "reveladores" perquè per primera vegada fa un "reconeixement explícit que CiU ha abandonat el centre polític i se n'ha anat cap a la deriva radical d'ERC, ICV-EUiA i la CUP". No obstant això, creu que Duran no pot fer únicament declaracions, sinó que ha de "fer un pas endavant" i actuar.

Iniciativa, en canvi, no creu que Duran, que fa més de 30 anys que és a primera línia, sigui la millor aposta per regenerar la política catalana. El secretari general ecosocialista, Josep Vendrell, ha dit que el líder d'Unió representa una forma "esgotada" de fer política i li ha retret que "qui és generador de problemes vol aparèixer també com a part de la solució".

Anar al contingut