Moment en què Daniel Masagué abandona detingut l'Ajuntament de Torredembarra. (Foto: ACN)
Moment en què Daniel Masagué abandona detingut l'Ajuntament de Torredembarra. (Foto: ACN)
Torredembarra

Dimiteixen l'alcalde i els regidors de CiU de Torredembarra, imputats per presumpta corrupció

Ha dimitit l'alcalde, empresonat per la sospita de corrupció, i l'alcaldessa accidental i els altres regidors de CiU deixen l'equip de govern

RedaccióActualitzat

Allau de dimissions a Torredembarra, que ha quedat abocada a un buit de poder. L'alcalde del municipi, Daniel Masagué, de CiU, ha presentat la seva dimissió com a cap del govern municipal, regidor i diputat provincial onze dies després de ser empresonat arran de la investigació per presumpta corrupció.

També deixen l'equip de govern l'alcaldessa accidental, Francisca Felguera, que està a l'espera d'un informe del secretari municipal sobre la governabilitat del municipi, i quatre regidors més de CiU: Santiago Ardèvol, Elia Rodríguez, Pere Font, també detinguts el 26 de juny en el marc del "cas Efial", i Rosa Maria Guasch. Tot i deixar les responsabilitats, els representants de CiU mantindran l'acta de regidors.

La direcció de Convergència Democràtica ha acceptat la dimissió de Masagué amb l'objectiu que pugui "defensar millor la seva innocència", segons ha afirmat el secretari d'Organització, Josep Rull, i també de "garantir que a Torredembarra hi hagi un canvi de govern".

Davant la previsible ingovernabilitat del consistori, el PSC, ERC i Alternativa Baix Gaià (ABG) han forçat un ple extraordinari per al 17 de juliol perquè, segons han coincidint, la situació és insostenible. Des del PP, que fins que va esclatar el cas formava part de l'equip de govern, han plantejat la formació d'un govern de concentració sense imputats. CiU ja ha comunicat que no demanarà l'alcaldia del nou executiu que es formi.

Abans de les detencions dels càrrecs electes, governava CiU (6) amb PP (2) i GIT (1), i a l'oposició hi havia el PSC (3), ERC (2), Alternativa Baix Gaià (2) i Agrupació Democràtica de Torredembarra (1).

A més dels càrrecs electes, la Guàrdia Civil va detenir un empresari local, Blas Niubó, i el jutjat del Vendrell ha imputat la interventora i l'empresari de la constructora Teyco per un presumpte delicte contra l'administració pública.

Anar al contingut