Ginebra

L'OMS xifra en 887 els morts pel brot d'Ebola a l'Àfrica Occidental en el seu últim informe

El Banc Mundial posa a disposició de les zones afectades 200 milions de dòlars per lluitar contra l'epidèmia

RedaccióActualitzat

El brot d'Ebola a l'Àfrica Occidental ja ha infectat 1.603 persones, 887de les quals han mort, segons l'últim recompte de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). D'ençà de l'últim balanç, als quatre països afectats per l'epidèmia (Guinea Conakry, Libèria, Nigèria i Sierra Leone) ha crescut el nombre de casos d'Ebola. 

La ràpida expansió del virus comença a ser una preocupació internacional, i el Banc Mundial ha anunciat aquesta nit que posava a disposició de les zones afectades 200 milions de dòlars per lluitar contra l'epidèmia. 

Els portaveus de l'OMS reiteren la seva preocupació davant les creences errònies sobre la malaltia i el fet que la població no renunciï a costums ancestrals com rentar i abraçar els cadàvers abans d'enterrar-los, la qual cosa els exposa al contagi amb el virus. L'Ebola, que es transmet per contacte directe amb la sang i els fluids corporals de persones o animals infectats, causa hemorràgies greus i pot arribar a tenir una taxa de mortalitat del 90%.

La directora general de l'OMS, Margaret Chan, i els presidents dels països afectats per l'epidèmia van presentar la setmana passada un pla de resposta dotat amb 100 milions de dòlars per combatre la malaltia. Aquest pla identifica la necessitat d'activar centenars de persones per ajudar en les tasques de prevenció i control, més enllà dels treballadors humanitaris i el personal de l'OMS que estan actuant sobre el terreny. A més, adverteix que és necessari que els països veïns estiguin preparats davant l'eventualitat d'un contagi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut