Imatge d'arxiu, d'un vídeo anterior on es mostrava Steven Sotloff.
Imatge d'arxiu, d'un vídeo anterior on es mostrava Steven Sotloff.
Estats Units

Els EUA enviaran 350 soldats més a l'Iraq després de l'anunci de la decapitació d'un altre periodista nord-americà

L'objectiu de les tropes és protegir els interessos nord-americans a l'Iraq i donar suport al govern de Bagdad en el seu esforç per contenir l'amenaça jihadista

RedaccióActualitzat
La Casa Blanca enviarà 350 soldats més a Bagdad per protegir el seu personal diplomàtic. L'anunci s'ha fet només unes hores després que l'Estat Islàmic ha anunciat que han decapitat un altre periodista nord-americà, Steven Sotloff, i ja ha mostrat quina serà la tercera víctima si el govern d'Obama continua bombardejant l'Iraq. Ara amenacen d'assassinar un ciutadà britànic, David Haines, segrestat l'any passat en un camp de refugiats a la frontera entre Síria i Turquia.

La Casa Blanca, que està comprovant l'autenticitat del vídeo, ha explicat que els nous soldats a Bagdad no tindran funcions de combat. El seu objectiu és protegir els interessos nord-americans en aquest país i donar suport al govern de Bagdad en el seu esforç per contenir l'amenaça de l'Estat Islàmic.

Amb aquests, seran més de 800 els efectius nord-americans desplegats i encarregats de la seguretat a l'Iraq.

L'Estat Islàmic assegura que ha decapitat el periodista nord-americà Steven Sotloff en un nou vídeo titulat "Segon missatge als Estats Units". El botxí adverteix els governs que formen part de "l'aliança diabòlica" amb els Estats Units que retrocedeixin i "deixin tranquil el nostre poble". El membre d'Estat Islàmic reitera al president Obama que la mort de Sotloff es conseqüència de la seva política exterior i el culpa d'aquesta mort i de la del periodista James Foley,  per la seva "arrogant" posició en continuar bombardejant les posicions jihadistes. "Mentre els teus míssils continuïn atacant la nostra gent, el nostre ganivet continuarà atacant el coll de la teva", sentencia el botxí en el vídeo.

Anar al contingut