El president nord-americà, Barack Obama, en una imatge d'arxiu.
El president nord-americà, Barack Obama, en una imatge d'arxiu.
Estats Units

Obama adverteix que la decapitació del periodista nord-americà no intimidarà els EUA i promet que es farà justícia

Els Estats Units confirmen que el vídeo de la decapitació del periodista nord-americà Steven Sotloff per part de l'Estat Islàmic és autèntic i Obama promet que es farà justícia

RedaccióActualitzat

Els Estats Units han confirmat que el vídeo que mostra la decapitació del periodista nord-americà Steven Sotloff per part de l'Estat Islàmic és autèntic, segons ha assegurat el Consell de Seguretat Nacional al seu compte de Twitter.

Poc després, el president nord-americà, Barack Obama, ha assegurat que la decapitació no intimidarà el seu país i ha promès que es farà justícia. "Ha estat un acte de violència horrorós. No oblidarem ni ens intimidaran. Aquells que cometen l'error d'atacar els nord-americans han de saber que mai oblidarem i que s'ha de fer justícia", ha assegurat Obama des d'Estònia, on és de visita oficial.

El president nord-americà ha insistit que l'Estat Islàmic és una "amenaça seriosa" no només per a l'Iraq, sinó per a tota la regió, i que aquesta lluita "demanarà temps i esforç", com va passar amb Al-Qaeda i Ossama bin Laden.

En el vídeo, titulat "Segon missatge als Estats Units", es veu Steven Sotloff, de 31 anys, de genolls i vestit amb roba de color taronja, el mateix color que porten els presoners de Guantánamo. Al costat hi ha un home emmascarat que porta un ganivet i adverteix els governs que formen part de "l'aliança diabòlica" amb els Estats Units que retrocedeixin i "deixin tranquil el nostre poble". El jihadista reitera al president Obama que la mort de Sotloff és conseqüència de la seva política exterior i el culpa d'aquesta mort i de la del periodista James Foley, per la seva "arrogant" posició en continuar bombardejant les posicions jihadistes. "Mentre els teus míssils continuïn atacant la nostra gent, el nostre ganivet continuarà atacant el coll de la teva", ha dit el botxí a Obama.

Anar al contingut