Berlín

Merkel elogia les reformes de Valls però reitera el seu missatge d'austeritat

La cancellera alemanya s'ha mostrat "impressionada" per l'"exigent i ambiciós" paquet de reformes que li ha presentat el cap de govern francès, però ha reiterat la seva aposta pel Pacte d'Estabilitat europeu

RedaccióActualitzat

El govern francès s'ha compromès davant de la cancellera alemanya, Angela Merkel, a continuar el camí de les reformes per complir els compromisos de dèficit i deute. El primer ministre Manuel Valls ha viatjat a Berlín per primera vegada des que va assumir el càrrec amb la intenció de suavitzar el malestar alemany davant la marxa de l'economia francesa.

Després de la trobada entre Merkel i Valls, la cancellera alemanya s'ha mostrat "impressionada" per l'"exigent i ambiciós" paquet de reformes que li ha presentat el cap de govern francès, però ha reiterat la seva aposta pel Pacte d'Estabilitat europeu davant les propostes franceses de més flexibilitat i inversions per "impulsar el creixement".

"A Alemanya li interessa que les nostres reformes tinguin èxit; a França li interessa que Alemanya estiri el creixement a Europa", ha manifestat Valls. Per la seva banda, Merkel ha insistit en la necessitat de consolidar les finances a l'eurozona per tal de recuperar la confiança i la credibilitat i, tot i que ha coincidit amb Valls en la necessitat de creixement, ha precisat que la manera d'assolir-lo no és sempre gastant més diner públic, sinó aplicant les reformes adequades.

La trobada ha acabat sense grans moviments respecte a la posició inicial de tots dos governants, que han evitat respondre de forma directa als mitjans de comunicació que els han demanat si estaven satisfets amb el resultat de la reunió: Merkel l'ha qualificat d'"interessant" i Valls ha celebrat el diàleg "directe i en profunditat" mantingut.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut