Madrid

El jutge ordena l'embargament dels béns de Miguel Blesa per les targetes opaques

L'ordre arriba després que l'expresident de Caja Madrid no hagi pogut fer front a la fiança que li va imposar el jutge

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha dictat una ordre d'embargament dels béns, per valor 16 milions d'euros, de l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa després que no ha pogut dipositar aquesta quantitat com a fiança en el termini que el jutge li va imposar per no ser embargat. D'aquesta manera, Blesa afronta la seva responsabilitat civil en el cas de les targetes opaques.

El titular d'instrucció número 4 ha dictat la providència en què comença el procés d'embargament després que aquest dimecres s'acabés el termini de tres dies que el magistrat va donar a Blesa i a l'expresident de Bankia i Caja Madrid Rodrigo Rato perquè dipositessin les fiances de 16 i 3 milions, respectivament, per la seva responsabilitat en la trama.

Així doncs, i d'acord amb la llei d'enjudiciament civil, la secretària judicial del jutjat d'instrucció demanarà Blesa que en 24 hores faci arribar a l'Audiència Nacional una relació de béns i drets per valor de 16 milions d'euros.

Blesa va intentar, sense arribar a temps, que Mapfre, l'asseguradora de Caja Madrid, es fes càrrec de l'aval, i no va presentar cap aval d'alternatiu. L'exbanquer, que al maig del 2013 sí que va aconseguir reunir 2,5 milions per poder sortir de la presó, ja assegurava que aquest cop no tindria prou capacitat econòmica.

Per la seva banda, l'expresident de Caja Madrid i de Bankia Rodrigo Rato va poder presentar un aval bancari per fer front a la seva fiança de tres milions dins del termini fixat i va evitar així l'embargament dels seus béns.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut