Barcelona

La Fiscalia arxiva les denúncies de PP i PSC sobre les activitats del Cesicat en no veure-hi delicte

PP i PSC van denunciar el Cesicat per tenir el projecte de crear un servei d'intel·ligència català i per fer seguiment d'activistes i moviments socials

RedaccióActualitzat

La Fiscalia arxiva les denúncies del PP i el PSC sobre les suposades irregularitats al Cesicat, organisme que depèn del Departament d'Empresa de la Generalitat. Segons una informació de l'agència Efe, la Fiscalia no aprecia existència de delicte en el seu funcionament.

El Partit Popular va denunciar el Cesicat davant la Fiscalia per considerar que aquest organisme tenia el projecte de crear una agència nacional de seguretat i un servei d'intel·ligència o espionatge sense tenir competències per fer-ho.

A la denúncia del PP, es va afegir més tard un escrit del PSC en què es denunciava el Cesicat per fer un seguiment d'activistes i moviments socials, per encàrrec dels Mossos d'Esquadra. El conseller Felip Puig  va reconèixer al Parlament el mes de gener passat que s'havien elaborat una cinquantena d'informes amb seguiments a persones i moviments socials, tot i que va precisar que va ser per motius de seguretat, no per "ideologia".

No existeix delicte

A instàncies de la Fiscalia, el president del Cesicat va al·legar que el document que descriu el projecte de creació de l'agència nacional de seguretat no era un escrit oficial del Govern, sinó que es tractava d'un document intern de treball.

El responsable del Cesicat també va negar que hi hagués una aplicació per a mòbils que permetés al Cesicat controlar a distància els moviments dels seus usuaris, com advertia el PP en la seva denúncia.

Respecte a la denúncia del PSC, el ministeri públic considera que  la col·laboració entre els Mossos d'Esquadra i el Cesicat s'emmarca "en principi, dins l'àmbit de les seves competències", sense que s'apreciï vulneració del dret a la intimitat de cap persona o entitat.

Anar al contingut