Imatge d'arxiu d'una corrida a la Monumental de Barcelona
Barcelona no permet rodar una escena amb toros a la ciutat.
Barcelona

Cues, col·leccionisme i revenda a 500 euros per l'última corrida a la Monumental

S'acaben les corrides de toros a Barcelona. L'últim cap de setmana de setembre és l'escenari de les dues darreres corrides a la ciutat. La Monumental s'engalana per una cita amb totes les entrades exhaurides. Els preus a la revenda arriben als 500 euros i hi ha gent fent cua per comprar les entrades reservades pel mateix dia de la corrida. Els col·leccionistes miren d'aconseguir algun record com el cartell exclusiu de Miquel Barceló per aquesta última escena a la Monumental.

Actualitzat
La Monumental es prepara per la doble corrida d'aquest dissabte i diumenge per tancar cent anys de toros a Barcelona. La cita ha generat expectació perquè a més compta amb la presència del famós torero José Tomás.

Les entrades, amb preus d'entre 22 i 122 euros segons si són al sol o a l'ombra, estan exhaurides des de fa temps. Només en queden un 5% que es reserven per vendre a taquilla el mateix dia de la corrida. Ja hi ha gent fent cua per poder comprar una d'aquestes darreres localitats.

Qui vulgui i pugui pot acostar-se també a la revenda. No sortirà barat: els preus arriben fins als 500 euros.

Col·leccionisme d'última hora

L'efemèride del final del toreig a Barcelona ha generat l'efervescència dels col·leccionistes. El cartell de l'última corrida està desapareixent a gran velocitat. És obra de l'artista viu de l'Estat més cotitzat, Miquel Barceló. Els propietaris de la Monumental l'hi van encarregar en exclusiva i els aficionats han optat per endur-se'l de record.

Hi ha certa polèmica sobre el cartell, perquè la pintora Maria Franco reivindica que un cartell seu és realment el que anuncia l'última corrida a la Monumental.

Les curses de braus s'acaben a Barcelona perquè l'1 de gener del 2012 entra en vigor el veto del Parlament a aquestes celebracions. Els taurins encara mantenen l'esperança que n'hi pugui haver més, ja que hi ha un recurs presentat pel PP i pendent de resolució al Tribunal Constitucional. A més, asseguren que preparen una iniciativa legislativa popular per presentar-la al Congrés espanyol.
Anar al contingut