Barcelona

Camacho reivindica el paper del PP com la clau per aconseguir un nou finançament per a Catalunya

El PP Català tanca un dels congressos més relaxats de la seva història. És el 13è i ha arribat enmig dels bons resultats electorals a Catalunya i Espanya. Del conclave en surt reforçada la líder, Alícia Sánchez-Camacho, amb un suport quasi plebiscitari. A més, el partit ha canviat nom i logotip per incloure la senyera. El nou lema és "Compromesos amb Catalunya" i Camacho vol fer servir la frase per reivindicar un millor finançament per al país. Assegura que la seva formació és la clau per assolir més recursos, però deixa clar que la proposta ha de venir des del diàleg i no des de l'amenaça o la ruptura.

RedaccióActualitzat
El PP Català ha viscut un cap de setmana eufòric. La formació se sent forta i ho ha evidenciat en el Congrés més plàcid de la seva història.

De la trobada en surt reforçada, i molt, la direcció, amb Alícia Sánchez Camacho al capdavant. La presidenta de la formació ha rebut l'aval del 92% dels compromissaris, una xifra que contrasta amb la situació de fa quatre anys, quan la lluita entre Camacho i Montserrat Nebrera va donar una imatge convulsa al partit.

El partit mira el futur amb ambició i aspira a ser alternativa de govern a Catalunya. El PP fins i tot ha canviat la imatge per demostrar el seu compromís amb el país. Ara el logotip conté una senyera i el nom oficial és PP Català. El lema ho deixa clar: "Compromesos amb Catalunya".

Alícia Sánchez-Camacho ha volgut demostrat que no es tracta només d'un maquillatge. En el discurs després de ser proclamada presidenta, Sánchez-Camacho s'ha compromès a defensar a Madrid una millora del finançament català. Argumenta que el seu partit és clau per aconseguir-lo i defensa que sabran fer entendre al govern espanyol les necessitats del país.

El PP Català vol un millor finançament, però la presidenta avisa que no serà en la línia del que reclama CiU de pacte fiscal. Sánchez-Camacho ha volgut alertar sobre els "falsos messies que diuen que amb el pacte fiscal tot s'arreglarà". La líder del PPC diu que per aquesta via "podem tenir anys de desertització i frustració si no es fan les coses ben fetes des del diàleg, des del consens i evitant el trencament de la cohesió social a Catalunya".

Crítics a Barcelona, conciliadors a Madrid

El to crític de Camacho amb la Generalitat contrasta amb el discurs més aviat conciliador de la vicepresidenta del govern espanyol. Soraya Saénz de Santamaría ha participat en l'acte de clausura i ha enviat un missatge clar al president català, Artur Mas, -sense citar-lo- assegurant que per superar la crisi, les reformes s'han de fer en un clima d'entesa, que s'han de trobar punts d'avinença i que és l'hora de treballar plegats.

Sáenz de Santamaría ha assegurat que el govern de Rajoy està bolcat en Catalunya, a la qual dóna suport financer.

La vicepresidenta del govern espanyol també s'ha mostrat segura que el PP català és un partit que pot arribar al govern de la Generalitat.

Hora dels sacrificis

La presidenta del PPC ha enviat un altre missatge clar al govern: toca fer sacrificis. La líder dels populars catalans ha encoratjat el president de la Generalitat a seguir l'exemple de les retallades que els homòlegs al País Valencià, Illes Balears i Castella-la Manxa estan fent en empreses públiques, subvencions o mitjans de comunicació. En aquest sentit, ha demanat als ciutadans que "entenguin els sacrificis" que impulsa el govern espanyol i que ella creu "imprescindibles per a Catalunya".

TV3, una televisió no independentista

Sánchez-Camacho també ha dedicat un moment del discurs als mitjans públics catalans. La presidenta del PPC reclama canvis ideològics a TV3, exigint al govern "que no faci de TV3 una televisió independentista" i que "no traslladi" la seva "agenda sobiranista" als mitjans públics. Camacho assegura que ella i els populars estan "cansats de la Catalunya oficial" a TV3, del fet que "parlin sempre els mateixos i diguin sempre el mateix", i que "només es queixin i facin victimisme" en antena.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut