Atenes

Grècia acorda celebrar eleccions el 17 de juny i nomena primer ministre Panaiotis Pikrammenos

Grècia celebrarà unes noves eleccions el 17 de juny que ve, després que hagin fracassat tots els intents de formar govern des dels comicis del 6 de maig. Fins llavors, l'actual president del Consell d'Estat, Panaiotis Pikrammenos, exercirà com a primer ministre interí. És l'acord a què han arribat els líders dels set partits amb representació parlamentària, que s'han reunit aquest migdia amb el president del país, Kàrolos Papúlias.

RedaccióActualitzat
La incapacitat dels partits grecs per acordar la formació d'un govern de coalició ha acabat abocant el país a la repetició de les eleccions, després d'una setmana de negociacions infructuoses. L'últim intent de pactar un executiu el va liderar el president de la República, Kàrolos Papúlias, que va proposar un govern de tecnòcrates en una reunió on hi havia els líders de tots els partits excepte neonazis i comunistes.

Després de la reunió, els líders de les formacions polítiques van entrar en un encreuament de declaracions acusant-se mútuament de ser els culpables del fracàs de les negociacions. El partit conservador Nova Democràcia, el socialdemòcrata Pasok i el de centreesquerra Dimar han coincidit a culpar el líder de Syriza, Alexis Tsipras, de qui apunten que només pensa en unes noves eleccions, en les quals els sondejos l'assenyalen com a favorit.

Per la seva banda, Tsipras ha respost que Andonis Samaràs i Evànguelos Venizelos, líders de Nova Democràcia i Pasok, "continuen fent xantatge al poble, però no entenen que un poble que està patint així no pot rebre xantatge". El líder de Syriza creu que en les properes eleccions han de "millorar els nostres resultats per formar un govern d'esquerres".

Aquest dilluns, la directora de l'FMI, Christine Lagarde, va afirmar que estan "obligats a analitzar" la possibilitat que Grècia surti de l'euro. Per la seva banda, Angela Merkel i François Hollande van coincidir en la seva primera trobada a defensar que el país continuï dins la moneda única.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut