El judici se celebra enmig d'una inusitada onada de protestes i mobilitzacions a l'Índia
El judici se celebra enmig d'una inusitada onada de protestes i mobilitzacions
Nova Delhi

Imputen cinc dels sis acusats de violar i torturar en un autobús la noia índia que va morir pocs dies després

Un tribunal de Nova Delhi ha imputat aquest dissabte cinc dels sis acusats de violar i torturar al desembre en un autobús una jove estudiant índia de 23 anys, que pocs dies després va morir a conseqüència de les ferides.

RedaccióActualitzat
Un tribunal de Nova Delhi ha imputat aquest dissabte cinc dels sis acusats de violar i torturar al desembre en un autobús una jove estudiant índia de 23 anys, que pocs dies després va morir a conseqüència de les ferides, segons han informat els mitjans locals.

La jutge Namrita Aggarwal, del tribunal metropolità de Saket, al sud de la capital índia, va prendre coneixement del plec de càrrecs presentat aquest dijous per la policia i va ordenar que els acusats, que són a la presó, compareguin dilluns que ve davant el tribunal. El sisè presumpte implicat en la violació té 17 anys, i per això està reclòs en un centre d'internament per a menors.

Càrrecs d'assassinat


La magistrada ha imputat tots els acusats per una llarga sèrie de delictes, entre els quals figuren violació i assassinat, que a l'Índia poden ser castigats amb la pena capital.

Segons les autoritats locals, el judici se celebrarà per la "via ràpida", amb audiències diàries, i està previst que hi compareguin 30 testimonis, inclosos el metges que van atendre la víctima.

La noia, una estudiant de fisioteràpia, va ser violada i torturada el 16 de desembre, quan anava amb un amic en un autobús. Precisament ha estat aquest jove qui ha denunciat la passivitat de la policia i dels veïns que van ser testimonis de l'agressió. En les seves primeres declaracions públiques després dels fets violents, el jove, que també va resultar ferit, ha explicat que van cridar la policia però "estaven ocupats decidint a quina estació de policia corresponia el nostre cas". Després de l'atac, tots dos van ser llançats a la carretera.

La noia va morir fa una setmana a l'hospital de Singapur, on va ser traslladada poc després de l'agressió, que, segons el comunicat mèdic, li va causar una "infecció als pulmons i a l'abdomen, i una ferida cerebral important".

El procés judicial va començar a Nova Delhi enmig d'una gran expecació i amb peticions perquè els acusats siguin condemnats a mort. El cas ha desencadenat una inusitada onada de protestes i mobilitzacions a l'Índia.
Anar al contingut