Francisco Fernández Sevilla, exsecretari general de la UGT a Andalusia.
Fernández Sevilla va deixar la secretaria general de la UGT a Andalusia per la seva presumpta relació amb aquest cas. (Foto: EFE)
Sevilla

La Guàrdia Civil escorcolla la seu de la UGT d'Andalusia a Sevilla

Agents de la Guàrdia Civil s'han desplaçat a la seu central de la UGT d'Andalusia, a Sevilla, per fer un escorcoll, en el marc de la causa judicial relacionada amb el suposat desviament de fons de formació. El mes passat, Francisco Fernández Sevilla va presentar la dimissió com a secretari general del sindicat per la seva presumpta implicació amb aquest cas.

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil està escorcollant la seu central de la UGT d'Andalusia, a Sevilla, dins de la causa judicial relacionada amb el suposat desviament de fons de formació. Diversos agents s'han presentat poc abans de les 11 del matí a la seu del sindicat, que està sent investigada sobre aquest afer. El mes passat, Francisco Fernández Sevilla va presentar la dimissió com a secretari general del sindicat per la seva presumpta implicació amb aquest cas.

L'escorcoll l'ha ordenat la jutge Mercedes Alaya, que investiga aquest cas sobre el presumpte ús irregular dels fons de formació. Els agents han demanat documentació en paper i suport digital sobre la comptabilitat i les factures del sindicat sobre aquests fons. No preveuen fer detencions, segons han informat des del mateix cos. Els agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil estan reunits amb membres de l'executiva de la UGT d'Andalusia, entre els quals no figura el secretari d'Organització, Manuel Ferrer, responsable del sindicat des de la dimissió de Fernández Sevilla. Ferrer està de viatge.

En el context d'aquesta mateixa operació, s'escorcollen també les seus de dues empreses relacionades amb els cursos de formació de la UGT a Andalusia, ubicades totes dues a Sevilla.

La jutge Mercedes Alaya va assumir a principis d'octubre la causa sobre les presumptes factures falses del sindicat ugetista, donada la seva connexió amb determinats apartats de la investigació de l'afer dels expedients de regulació d'ocupació fraudulents tramitats per la Junta d'Andalusia.

 

Anar al contingut