El Caire / Jerusalem

Egipte proposa un alto el foc entre Israel i Hamas per aturar la violència a Gaza

Hamas assegura que encara no s'ha tancat cap acord per posar fi a la violència, que ha deixat més de 180 morts en una setmana.

RedaccióActualitzat

Egipte ha proposat a Israel i a Hamas un alto el foc per aturar la violència a Gaza, que començaria aquest dimarts a primera hora del matí. De moment, però, el moviment de resistència islàmica ha assegurat que no hi ha cap acord, sinó només negociacions en curs. "S'estan fent esforços per negociar una treva, però per ara no hi ha res definitiu", ha afirmat un responsable de Hamas a l'agència France Press. També cal veure si Israel, sotmès a una forta pressió internacional, acceptarà un acord. El govern de Benjamin Netanyahu reunirà aquest dimarts el gabinet de seguretat per estudiar la proposta de treva. 

La fi de les hostilitats arribaria després d'una setmana de combats, que han deixat 184 morts i 1.300 ferits als territoris palestins, segons el portaveu del Ministeri de Sanitat a Gaza. Entre les víctimes mortals hi ha 35 menors i 24 dones. El president palestí, Mahmud Abbas, ha demanat a l'ONU que posi oficialment l'estat palestí sota protecció internacional, i aquest dimarts serà a Egipte, a la seu de la Lliga Àrab, per intentar aconseguir una treva. 

Israel, per la seva part, ha informat que les milícies palestines han disparat 75 projectils, dels quals 55 han caigut en zones deshabitades i com a mínim una dotzena s'han pogut interceptar. La resta han impactat al territori de Gaza. L'exèrcit d'Israel ha intensificat en els últims dies l'ofensiva, mentre Netanyahu ha fet Hamas responsable de la mort de civils palestins. El detonant de l'actual onada de violència és l'assassinat de tres joves israelians.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut