Elena a la roda de premsa en què va anunciar el trencament amb el PSC. (Foto: ACN)
Elena a la roda de premsa en què va anunciar el trencament amb el PSC. (Foto: ACN)
Barcelona

Avancem i Nova Esquerra Catalana es fusionaran de cara a les municipals del 2015

Les dues organitzacions volen constituir a la tardor un partit d'esquerres i catalanista, favorable al referèndum del 9-N

RedaccióActualitzat

Avancem i Nova Esquerra Catalana (NeCat) es fusionaran a la tardor amb l'objectiu de constituir un nou partit que aglutini els socialistes favorables al referèndum del 9-N. Les dues organitzacions crítiques amb l'actual i l'anterior direcció del PSC treballen amb la idea d'unir-se i podrien convocar al novembre el congrés de la fusió, per elaborar després una llista conjunta per a les eleccions municipals del 2015. En tot cas, les respectives bases hauran d'aprovar l'acord.

NeCat, que lidera l'exconseller i actual eurodiputat Ernest Maragall, i Avancem, que té al capdavant el diputat Joan Ignasi Elena, encara no han concretat qui dirigirà la formació que resulti de la fusió. Una de les opcions és que sigui el mateix Elena.

Molt probablement, també s'incorporarà a la nova formació la plataforma Moviment Catalunya, formada per dirigents i exdirigents crítics del PSC, com l'excap del grup municipal del PSC a Barcelona, Jordi Martí, i la de Girona, Pia Bosch.

Anar al contingut