Duran, en declaracions als passadissos del Congrés.
Duran, en declaracions als passadissos del Congrés.
Madrid

Duran diu que si ERC no dóna majoria al govern "s'haurà de buscar algú altre"

Ha deixat clar que ell estarà a Catalunya el 9-N, però només votarà si és legal i té validesa

RedaccióActualitzat

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha insistit, des de Madrid, que no és partidari d'unes eleccions anticipades a Catalunya, tot i que sí que ha defensat la necessitat de buscar una majoria que doni suport al govern. Ho ha dit davant el trencament de la unitat arran del canvi de plantejament per al 9-N, un trencament que s'ha evidenciat, també aquest matí, al Parlament, a la sessió de control.

"Si és ERC d'aquí al final de legislatura, perfecte; si és ERC i el PSC, millor, i si no és ERC, doncs s'haurà de buscar algú altre", ha dit.

Duran ha eludit avançar com serà la consulta alternativa plantejada per Mas, ja que es tracta d'una competència del govern de la Generalitat i no pretén afegir "més confusió", encara que, això sí, ha deixat clar que ell estarà a Catalunya el 9-N, però només votarà si és legal i té validesa

Dóna la benvinguda a l'oferta, però ho veu "molt difícil"

Duran i Lleida també ha donat la benvinguda a l'oferta de diàleg llançada pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, encara que ho veu "molt difícil" abans del 9 de novembre, data prevista per a la consulta sobiranista a Catalunya.

En declaracions als passadissos del Congrés, Duran considera mal senyal que l'oferta de diàleg de Rajoy vagi acompanyada per unes declaracions del president del govern espanyol assegurant que no sap qui mana actualment a Catalunya.

"És una mala invitació al diàleg quan comences a qüestionar l'altra part del mateix diàleg", ha advertit Duran, que ha subratllat que a Catalunya hi ha un president, Artur Mas, amb un suport parlamentari, encara que en ocasions calgui fer "puntes de coixí".

Pel líder d'Unió, és necessari el diàleg i és el govern espanyol qui encara no ha posat cap oferta sobre la taula, més enllà de dir que la consulta és il·legal.

Anar al contingut