Un somrient Mas-Colell atén a la premsa després de reunir-se amb Montoro.
Un somrient Mas-Colell atén a la premsa després de reunir-se amb Montoro.
Madrid

Mas-Colell avança en el diàleg sobre la flexibilització del dèficit amb reunions per separat amb Montoro i De Guindos

El conseller d'Economia s'ha reunit aquest divendres per separat amb el ministre d'Administracions Públiques i Hisenda i el d'Economia per parlar de l'objectiu de dèficit per a Catalunya d'aquest any. L'actitud de Mas-Colell després de trobar-se amb Montoro transmetia bones sensacions. Madrid, però, no es vol comprometre a res fins que Brussel·les es pronunciï.

RedaccióActualitzat
Doble ofensiva del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, per tractar la flexibilització del dèficit i altres qüestions econòmiques. Aquest divendres s'ha reunit per separat amb els ministres d'Administracions Públiques i Hisenda, Cristóbal Montoro, i amb el seu homòleg, Luis de Guindos, per mirar de trobar punts d'entesa entre les dues parts.

L'actitud del conseller després de la primera reunió traspuava bones sensacions i Mas-Colell ha entrat més relaxat a la segona reunió. Confien que hi haurà flexibilització, però ara faltarà veure fins on arriba. El ministre Montoro ha comunicat al conseller Mas-Colell que abans de comprometre cap xifra cal esperar el vistiplau definitiu de Brussel·les al pla de reformes i es confirmi fins on han d'arribar els ajustos.

El govern manté la pròrroga dels pressupostos del 2012 per la falta de concreció sobre el dèficit.

Avanços en la negociació

Mas-Colell i Montoto s'han reunit privadament durant més d'una hora a la delegació del govern a Barcelona. El que havia de ser una reunió secreta, però, ha acabat estant sota els focos dels mitjans, que han pogut captar l'arribada de Montoro acompanyat pel portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo. Mas-Colell ja havia arribat abans.

No hi ha hagut pacte. El conseller assegura que l'objectiu de la trobada no era aquest, però en acabar ha assegurat que s'ha parlat de tot i afegit que sempre que es parla s'avança. El debat es manté obert.

Era la primera reunió del conseller i el ministre sols després que el govern espanyol donés més marge de dèficit a les comunitats autònomes, fins a l'1,2% de mitjana. Però no és tant com reclama la Generalitat, que vol que arribi al 2,1%, i assegura que no pot tancar els pressupostos fins que es confirmi.

Precisament aquest 2,1% és el que el president de la Generalitat ha reclamat al president espanyol aprofitat la visita de Mariano Rajoy a Barcelona amb motiu de la inauguració del Saló de l'Automòbil.

Banca, economia i coneixement
 
Després de la trobada amb Montoro, Mas-Colell s'ha traslladat a la seu de la conselleria d'Economia per reunir-se, també durant 'una hora, amb Luis de Guindos. Els temes de conversa han estat la banca, l'economia i l'àmbit del coneixement, competències que els dos polítics comparteixen.

El relleu en la presidència de Catalunya Banc anunciat aquest divendres ha estat tema obligat. La reunió ha estat  "positiva i distesa", però el conseller ha mantingut la seva tesi que els gestors de l'entitat financera no eren el problema de Catalunya Banc,  ja que van arribar per reconduir els comptes després de l'esclat de la bombolla immobiliària.
Anar al contingut