El nou alcalde, Enric Grangel, ho serà fins a les eleccions municipals del 2015
El nou alcalde, Enric Grangel, ho serà fins a les eleccions municipals del 2015
Torredembarra

Torredembarra consensua el socialista Enric Grangel com a nou alcalde

L'oposició no vol parlar d'un pacte de govern, sinó d'un acord de governabilitat fins a les pròximes eleccions municipals

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa accidental de Torredembarra, Paqui Felguera (CiU), imputada per un presumpte delicte contra l'administració, ha delegat l'alcaldia al socialista Enric Grangel, figura de consens acordada després d'una reunió dels grups municipals de CiU, PSC, ERC, PP i Montse Gassull, regidora denunciant del presumpte cas de corrupció, que dilluns va passar d'ERC als no adscrits.

Els partits de l'oposició no volen parlar de pacte de govern, sinó d'un acord de governabilitat per facilitar la gestió del municipi fins a les pròximes eleccions municipals. Grangel ha estat acceptat en ser el cap de llista actual de la segona força més votada, haver ocupat càrrecs de govern a l'ajuntament i haver anunciat que no repetirà en les municipals del 2015.

L'alcaldessa accidental ja va presentar la seva dimissió dilluns passat, després de fer-ho quatre regidors de CiU, però el secretari municipal no la va acceptar en no delegar les seves competències en ningú ni convocar un ple que permeti un relleu a l'alcaldia.

El consistori està format per 17 regidors i vuit grups -CiU, PSC, ERC, PP, GIT, ABG, ADT i no adscrits- i es necessiten nou regidors per nomenar alcalde.

Tot el grup municipal de CiU, excepte la regidora Rosa Maria Guasch, està imputat per un delicte contra l'administració pública que investiga, sota secret de sumari, el jutjat número 1 del Vendrell.

Tots els regidors de l'equip de govern, gairebé tots imputats per corrupció, han deixat el càrrec. L'exalcalde del municipi Daniel Masagué és a la presó de Can Brians i fa només un dia que ha comunicat la seva renúncia.  

Anar al contingut