Torredembarra

Pere Font, de CiU, elegit alcalde de Torredembarra per sorpresa

El nou alcalde, imputat en la presumpta corrupció del consistori, s'imposa al candidat de consens, el socialista Enric Grangel

RedaccióActualitzat

Sorpresa a Torredembarra. El nou alcalde del municipi és des d'aquest matí Pere Font, de CiU, presentat a última hora enfront el socialista Enric Grangel. L'elecció de Font arriba després de l'acord que havien pres tots els grups de l'oposició per nomenar Grangel. El nou alcalde és un dels regidors imputats en el cas de presumpta corrupció del consistori. Recordem que l'exalcalde Daniel Masagué està empresonat per una trama de delictes contra l'administració pública, corrupció i blanqueig de diners.

Aquest dilluns, el ple extraordinari havia de nomenar alcalde el socialista Enric Grangel -que actuava com a alcalde accidental- fins al final d'aquesta legislatura. L'oposició havia acordat que fos el regidor socialista qui liderés el consistori amb l'objectiu de constituir un govern com més ampli possible amb els regidors no imputats en la trama de delictes. Però l'alternativa socialista no ha disposat de la majoria necessària. 

L'abstenció del grup d'independents ha provocat que l'oposició només hagi aconseguit set vots per donar l'alcaldia a Enric Grangel, sense aconseguir  la majoria absoluta. El càrrec ha anat a parar a la llista més votada en les últimes eleccions municipals. En aquest cas la de Convergència i Unió. L'elecció de Pere Font, -que ha estat escollit sense cap suport-,  ha causat indignació entre els assistents al ple. CiU manté doncs l'alcaldia, amb tres regidors imputats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut